Jong gitaartalent Poplab maakt indruk in De Schuit

DSC_6832

Kort verslag en foto’s. Video volgt later deze week.

Familie, vrienden en andere bezoekers hebben afgelopen vrijdagavond genoten van de optredens van gitaarleerlingen van het Poplab Katwijk van Muziekschool Katwijk in JVC de Schuit

Het was gezellig druk en iedereen luisterde aandachtig naar de optredens. Fijn ook om te zien dat er zoveel jong muzikaal talent is in Katwijk. Dat belooft wat voor de toekomst!!

Lees verder »

Leerlingen Pieter Groen maken kennis met theater in De Schuit

DSC_6607

Verslag en foto’s

Vandaag hebben drie klassen MAVO van het Pieter Groen kennis gemaakt met de wereld van theater in de grote zaal van De Schuit. Onder begeleiding van Marjan van Mimiek’s Theater en Leon Krijgsman (Mimiek en Pandora Entertainment) hebben ruim 60 leerlingen een theaterworkshop gevolgd en voor de eerste keer podiumervaring opgedaan.

Eerst werden de leerlingen in groepjes opgedeeld en gingen ze hun eigen, zelfgeschreven, scenes voorbereiden. Daarna zochten ze er kleding en attributen bij om vervolgens hun scenes op het grote podium na te spelen. Speciaal voor de workshop was het podium helemaal in stijl ingericht met een fraai decor, coulissendoeken en professioneel theaterlicht.

Lees verder »

Gitaristen en bands: Poplab organiseert een avond waarin de gitaar centraal staat

Poplab

De gitaristen/docenten van het Poplab begeleiden hun aankomende talenten op het podium van De Schuit. Songwriters, duo’s en trio’s laten hun gitaarskills zien en horen. Er spelen ook solisten en twee bands. Ontdek de gitarist in jou; kom kijken en luisteren naar basgitaren, elektrische en akoestische gitaren. Gitaarliefhebbers mogen gratis naar binnen!

Lees verder »

Leerlingen Pieter Groen onder indruk van lezing Eus

IMG_20180129_151025_044

Verslag en foto’s

Bibliotheek Katwijk en Welzijnskwartier Cultuur organiseren jaarlijks in samenwerking met jongerencentra en Kattuk.nl literaire ontmoetingen met bekende schrijvers en dichters. Afgelopen maandag (29 januari) was schrijver/columnist Özcan Akyol (Eus) te gast in jongerencentrum De Schuit om leerlingen van het Andreas College, locatie Pieter Groen, te vertellen over en voor te lezen uit zijn werk.

Wat bij de leerlingen vooral impact maakte was het persoonlijke verhaal over zijn criminele verleden en de gevolgen hiervan voor de contacten met zijn familie. Op een begrijpelijke manier gaf hij inzicht in het bestaan van een migrantenfamilie in het oosten van het land in de jaren 70 en de problemen die daarbij kwamen kijken.

Tijdens een verblijf in een cel in het huis van bewaring kwamen de muren op Eus af en dreigde hij door te draaien. Een oplettende cipier nam hem mee naar de bibliotheek een gaf hem een aantal boeken ter afleiding. Dit bleek zijn redding en de start van zijn carrière als schrijver. Door het lezen werd zijn fantasie geprikkeld en raakte hij steeds enthousiaster. “Als ik niet met lezen en daarna schrijven was begonnen, verkocht ik nu waarschijnlijk drugs op straat” Daarna drukte hij de leerlingen op het hart dat het hebben van een strafblad zeer onhandig is voor een eventuele latere carrière in diverse beroepsgroepen.

Lees verder »

Workshops Schoolkunstcommissie Katwijk: Doe mee en ontdek je talent!

DWS 6

Update: nog plaats vrij bij diverse muziekworkshops van de Muziekschool en schilderen met Pictura. Wees er snel bij want ze starten binnenkort al!

Wil jij ontdekken waar je talent ligt? Of ben je op zoek naar een leuke hobby? Neem dan eens een kijkje bij de workshops van de Schoolkunstcommissie Katwijk.

De workshops bieden jou de kans om te proberen welk muziekinstrument en welke vereniging het best bij je past. Liever iets anders dan muziek? Leer hoe je een goed YouTube filmpje schiet, fotografeer in Katwijkse klederdracht of maak je eigen schilderij. Dit alles en meer kan tijdens een van de culturele workshops.

Lees verder »

Mimiek’s Theater brengt spanning in Dorpshuis Valkenburg

gepetto

“Geppetto” is de voorstelling die in februari door de jongerengroep van toneelvereniging Mimiek’s Theater wordt gespeeld. Een thriller, geheel in eigen beheer geproduceerd.

De afgelopen jaren hebben de spelers van deze groep laten zien in verschillende genres te kunnen spelen. De thriller kan daar nu aan toegevoegd worden.

Het toneelstuk is zelf geschreven en ontwikkeld, onder leiding van regisseur Mario van Dijk.

Lees verder »

UK Grime, Garage & Bass @ Kattuk.FM Live!

mobiele-studio

Morgenavond (woensdag) gaan we voor de eerste keer proefdraaien met Kattuk.FM Live!

Voor deze eerste proefuitzending hebben we de beste UK Grime, Garage & Bass DJ uit Katwijk voor je weten te strikken (haha er is er maar 1, red.) die een 100% vinyl set gaat draaien. Er zijn ook CDJ’s, dikke beats en microfoons dus iedereen die zijn of haar skills wil komen showen is van harte welkom. Graag zelfs!

Lees verder »

Kattuk.FM Live @ De Schuit – Music radio & video on demand

mobiele studio

Kattuk.FM maakt weer een doorstart. Alweer? Ja, alweer. Maar deze keer gaan we het helemaal anders doen. Niet meer de uitzending ‘live’ via de ether of internet, maar de bands en dj’s live in de uitzending ‘on demand’. Alles terug te bekijken en te beluisteren via Kattuk.nl.

Kattuk.FM verzorgt de uitzendingen i.s.m. de muziekredactie van Kattuk.nl. Begin januari start een team van acht jonge redacteuren met het voorbereiden en opnemen van de uitzendingen in de grote zaal van De Schuit. Hierbij kunnen we alle hulp goed gebruiken. We zoeken jongeren van 15 tot 21 jaar met een uitgesproken smaak in muziek en interesse op het gebied van audiotechniek, radio maken, foto- en video, schrijven van recensies en interviews, show management en/of grafische vormgeving.

Help ons uit de noot…………… (Padoem tsss)

Lees verder »

17, 18, 24 en 25 november: Mimiek speelt ‘Ware Liefde’

mimiekk

Een relatiekomedie

Caroline komt geregeld haar beklag doen bij haar onderburen Nicky en Susan, een lesbisch stel, over de manier waarop ze wordt behandeld door haar man. Ze denkt dat homo-seksuele stellen geen last hebben van al die kleinzieligheden die bij hetero-paren voortkomen uit de machtsstrijd tussen de verschillende seksen. Dan komt eerst Maggie op bezoek, een notoire vrouwenverslindster en daarna Chris, de ex-geliefde van Nicky. De daaropvolgende verwikkelingen bewijzen dat Caroline ongelijk had.

Uiteindelijk is het liefde, ware liefde, waar mensen naar op zoek zijn. Ongeacht hun sekse, ongeacht hun geaardheid.

Speeldata: 17, 18, 24 en 25 november 2017

Lees verder »

Korte film: Raakvlak – Oke in de O K

Raakvlak

Het nieuwe jongerentheatergezelschap Raakvlak timmert hard aan de weg. Na de tweede prijs in een eenakterwedstrijd hier alweer een volgende operatie…

‘Oke in de O K’

Een korte film, opgenomen in de Schuit.

Scenario door: Willem Plug (stageproject Theateropleiding)
Edit voor Kattuk.nl door: Nienke (stageproject Mediamanagement)

Kwartiertje kijkplezier!

Lees verder »

Doe mee aan FAKE?!?!? – Theaterproject voor en door jongeren

header fake

‘Naast staafmixer en spelcomputer nu ook bruiloft te koop bij Media Markt’

Fake news?! Of echt waar!? Weet jij nog wat echt is en wat niet?

In december 2017 start het jongerenwerk van het Welzijnskwartier een nieuw theaterproject ‘Fake!’.

Ben je 14 + en zou je wel eens willen schitteren op de planken, dan is dit je kans.

Heb jij talent in acteren, dansen, zingen of rappen?
Of ben jij liever achter de schermen bezig met decor, licht, techniek of muziek?
Dat kan natuurlijk ook!

Lees verder »

Vrijdag: Poplab/Muziekschool Live on Stage @ The Box

box

Deze keer gaan we in The Box los met de muzikale jeugd van Katwijk. Ze gaan eerst ’s middags oefenen , en ’s avonds geven ze een tof optreden. Daarna kan iedereen die wil spelen en of zingen met de afsluitende jamsessie

Dus..

Speel je een instrument of zing je? En zou je dat graag in een band willen doen? Kom dan naar Live on Stage op vrijdag 10 november. Speel mee met de bands die de coaches samenstellen.

Lees verder »

Katwijkse theatergroep Raakvlak wint 2e prijs eenakterwedstrijd

raakvlak wint 2e prijs incl merel

Afgelopen weekend mochten de spelers van het jonge theatergezelschap Raakvlak de 2e prijs in ontvangst nemen voor hun eenakter ‘De Passage’. Raakvlak is een nieuwe Katwijkse theatergroep die elke maandagavond oefent in de grote zaal van De Schuit.

Na maanden repeteren kregen ze één kans om dit korte stuk ten tonele te brengen tijdens het Toverbalfestival, een driedaagse eenakterwedstrijd, georganiseerd door de Toverlei uit Leiderdorp.

Lees verder »
1 2 3 10
Copyright ­2001-2018 © Stichting Kattuk.nl ★ Over Kattuk.nlDisclaimerContactRSS
Web design en beheer: Dirk Ontwerpt