Artiesten

Artiesten

Young Gabrich: Interview

Vandaag hebben we een interview met rapper Young Gabrich. De rapper bracht pas zijn eerste track uit onder zijn nieuwe naam en heeft al meer dan 15.000 plays binnen een week op Soundcloud behaald.  

- Wie is Young Gabrich? (Naam, leeftijd, woonplaats etc.)
Andreas Andreasian is mijn echte naam, ben 19 jaar en ik kom uit Leiden.
- Waarom de naam Young Gabrich?
Er zit een heel verhaal achter maar om het kort te houden er was een voetballer in de jaren 90. hij was eigenlijk een taxi chauffeur maar hij maakte een film montage waarin hij voetbalde in de hoogste divisie in Argentinië wat dus niet echt was . Hij stuurde dat filmpje op naar Europese topclubs en Ajax besloot hem te kopen voor 5 miljoen gulden. Hij kon niet voetballen en had Ajax dus opgelicht ik vond dit zo’n mooi verhaal dat ik besloot mezelf naar hem te vernoemen.
- Wanneer begon je met muziek maken?
Eerste keer teksten schrijven was toen ik 8 of 9 jaar maar was allemaal niet zo serieus, op me 15e besloot ik echt nummers te gaan maken
- Waarom begon je met muziek maken?
Er zijn niet echt artiesten die mij hebben geïnspireerd om muziek te gaan maken ik vond het gewoon tof om ook muziek te maken en ben dit dan ook uit mezelf gaan doen.
- Schrijf jij je eigen nummers of Freestyle je?
Combinatie van beide meestal krijg ik een deel van een verse in me hoofd uit het niets als ik op straat loop ofzo en dan schrijf ik dat later uit.
- Heeft je buurt veel invloed op je muziek?
Mijn buurt? Nee man echt totaal niet.
- Waarom heb je ervoor gekozen om een Engelstalige rapper te worden?
Nederlands kan ook wel tof zijn maar Engelse muziek klinkt voor mij beter. Als je succes hebt in het Engels kan je ook internationaal succes pakken en ik vind mezelf nep klinken in het Nederlands ook.
- Ben je van plan om ook Nederlandstalige nummers te maken?
Nee niet uit mezelf.
- Voorheen had je een andere naam en had je meerdere nummers op Youtube met best veel views. Waarom Heb je al die nummers verwijderd en je artiestennaam veranderd?
Studio kwaliteit was minder ik vond het amateuristisch en daarom heb ik die nummers verwijderd. En over mijn naam, ik kwam met een nieuwe naam die ik toffer vond dan me oude naam en aangezien ik nog niet echt naam had gemaakt met me oude naam zag ik er geen kwaad in om me naam te veranderen.
- Wat voor soort nummers maak je?
Niet echt doelgericht eigenlijk, ik maak wat ik leuk vind op het moment dat ik eraan begin. Maar het is niet zo dat ik totaal verschillende shit maak dat mensen me niet meer herkennen
- Waarmee onderscheid jij je als rapper?
Ik kan eerlijk gezegd niet echt een factor aangeven wat mij onderscheid maar als ik kijk naar de muziek die de mensen van mijn generatie maken vind ik mezelf wel anders klinken dan andere rappers.
- Wat vind je van de Nederlandse rapscene van nu?
Er zitten af en toe wel een paar toffe nummers tussen maar ik volg het niet echt eigenlijk.
- Denk je dat jij een bijdrage kan leveren aan de Nederlandse scene?
Ja waarom niet . Ik zie mensen die ik minder hard vind dan mezelf een bijdrage leveren. Dus waarom ik niet. Maar het is nog een beetje te vroeg om daar directe uitspraken over te doen.
- Wie en wat zijn jou inspiraties en waarom?
Er zijn heel veel artiesten/ mensen die ik tof vind om wat ze doen maar niet echt iemand die mij inspireert om eerlijk te zijn.
- Naar welke artiesten kijk je op en waarom?
Er is niemand in de urban scene naar wie ik echt opkijk die ik wil nastreven, maar ik vind Kanye en Drake beiden heel erg tof. De strijd gaat vandaag de dag echt tussen hun twee. Je kan geen andere hiphop artiest erbij mengen vind ik.
- Met welke artiesten heb je al samengewerkt?
Jacob White (zanger)
- Met welke artiesten zou je graag samen willen werken?
Drake , PARTYNEXTDOOR, Kanye west, Mr Probz en The Weeknd dit zijn de artiesten waarmee ik graag samen mee zou wil werken in de urban scene . Buiten het urban gebied zou ik graag met Ed Sheeran en Spooky Black willen werken.
- Wat vind je tot nu toe je beste nummer?
Dat nummer is nog niet uit, dus ik kan nog niet zeggen van dat is mijn beste nummer.
- Heb je al een project uitgebracht?
Nee nog niet.
- Komen er projecten aan?
Ik wil binnen nu een en anderhalve jaar EP uitbrengen of een mixtape. Het liefst een EP. Maar je weet nooit hoe het loopt dus ik kan nog niks beloven.
- Treed je vaak op?
Nee valt wel mee eigenlijk. Ik wil het wel maar door de drukte van school heb ik niet echt veel tijd gehad om muziek te maken en de muziek die ik al had was ik niet tevreden genoeg over, maar nu ben ik dat wel dus het echte werk kan voor mij nu wel beginnen
- Waar heb je allemaal opgetreden?
Op schoolfeesten, mijn eindexamen concert, ik heb in Armenië mijn land van afkomst waar ik op vakantie was aan een talentjacht mee gedaan en ik heb die ook gewonnen.
- Wat was je leukste optreden?
Die talentenjacht in Armenië
- Waar zou je nog graag willen optreden?
Om het realistisch te houden binnen nu een paar jaar wil ik de grote podia’s in Nederland wel gedaan hebben, daarmee bedoel ik podia’s als Paard van Troje en Paradiso. Maar dat zijn niet mijn eindpunten, maar daar streef ik naar op de korte termijn.
- Wat is het gekste dat je hebt meegemaakt in je artiesten leven?
De aandacht die ik kreeg op het internet voor mijn nummers was toch wel mooi was meer dan ik verwacht had maar voor de rest niet heel veel bijzonders maar dat komt hopelijk nog wel
- Heb je ooit een conflict gehad met andere artiesten?
Nee ik hou me er ook niet mee bezig.
- Heb je al meegedaan aan muziek competities?
Ja, die talentjacht in Armenië en de Grote Prijs van Nederland in 2013. Maar de GPvNL was een fout als ik terugkijk want was ik daar niet echt klaar voor.
- Ben je van plan om binnenkort weer mee te doen aan een competitie?
Ja, dit jaar is de GPvNL er weer dus wellicht dat ik me inschrijf.
- Wat doe je graag naast het leven als artiest?
Wat ik doe naast muziek? Ik ben soort van bezig met een vriend van mij om een kledinglijn te starten. Maar dat zijn slechts plannen dus ik kan er nog niet veel over zeggen.
- Als je nu geen rapper was, wat had je anders willen worden en waarom?
Ik denk dat ik dan ondernemer zou willen worden.
- Heb je internationale ambities?
Ja, of ik die waar kan maken weet ik niet maar ik heb ze wel.
- Wat zijn je ambities voor de toekomst?
Mijn hoofddoel is om te kunnen leven van mijn muziek. Daarnaast zou ik het wel tof vinden om ooit goud of platina te gaan met een plaat
- Waar zie jij zelf over 5 jaar?
Als gevestigde naam in de scene.
- Als je een nummer mag kiezen waarvan je zou willen dat je het zelf geschreven had welk nummer zou dat zijn?
Yesterday van The Beatles

Heb je nog iets te melden aan de lezers?
Doe je ding en get stacks. Check ook mijn Soundcloud

 

 

Copyright ­2001-2019 © Stichting Kattuk.nl ★ Over Kattuk.nlDisclaimerContactRSS
Web design en beheer: Made by Dirk