Artiesten

Artiesten

Muziekschool Katwijk

12004817_753912241379678_3199272736367017186_n

Over ons

Muziekschool Katwijk, creatief met jouw talent

De muziekschool Katwijk is onderdeel van de gemeente Katwijk en geeft in opdracht van de politiek invulling aan het gemeentelijk beleid voor muziekonderwijs.

Visie en missie

Het team van de muziekschool is er van overtuigd dat muzikale ontwikkeling mensen creatiever en gelukkiger maakt, en daarmee bijdraagt aan een dynamische, harmonieuze samenleving.Het is onze missie om mensen te helpen hun artistieke talenten te ontdekken en te ontwikkelen ten behoeve van hun persoonlijke vorming en om hen te stimuleren met hun talenten een positieve bijdrage te leveren aan de omgeving waarvan zij deel uitmaken.

Activiteiten

Wij geven onze missie concreet gestalte door het geven van muzieklessen in de vrije tijd en in het onderwijs. Dat doen we met een team van professionele muziekdocenten. Vanuit de notie dat het ontwikkelen van talent niet aan leeftijd, niveau of muzikale voorkeur gebonden is, verzorgt de muziekschool muziekeducatief aanbod voor alle leeftijden (van 6 maanden tot hoogbejaard), alle niveaus (van de meest prille kennismaking tot doorstroming naar het vakonderwijs) en alle muzikale voorkeuren (klassiek, pop, jazz, etc).

De kennismaking met en oriëntatie op muziek vindt met name plaatst in de muziekprojecten op de basisscholen en in de cursussen voor kinderen tot 8 jaar die op de muziekschool worden verzorgd. Daarnaast heeft de muziekschool een ruim aanbod instrumentale lessen en zanglessen, ensembles en bands om in samen te spelen, en diverse verdiepende en verbredende cursussen. Leerlingen hebben volop mogelijkheden om op te treden tijdens de uitvoeringen en evenementen die door het jaar heen worden georganiseerd.

Bij de ontwikkeling en uitvoering van een belangrijk deel van zijn activiteiten werkt de muziekschool nauw samen met het basis- en voortgezet onderwijs, het Welzijnskwartier, zorginstellingen, muziekverenigingen, en andere maatschappelijke organisaties als de bibliotheek, K&O, het Katwijks museum en Oranjeverenigingen.

Organisatie

De muziekschool valt binnen de gemeentelijke organisatie als team onder de afdeling Samenleving. Het team bestaat uit ongeveer 25 docenten, 2 administratief medewerkers en een teamleider/directeur.

Verbinding

De muziekschool is op verschillende niveaus verbonden met de sector kunsteducatie. Op lokaal niveau met name door lidmaatschap van de Schoolkunstcommissie (ontwikkeling en implementatie kunsteducatief aanbod in het basisonderwijs) en het CKV-overleg (idem in het voortgezet onderwijs). Op provinciaal niveau via lidmaatschap van het ODM (overleg muziekscholen Zuid-Holland) en op landelijk niveau via lidmaatschap van de brancheorganisatie Cultuurconnectie (kunstinstellingen en volksuniversiteiten). Onder andere via deze netwerken is de muziekschool steeds actief betrokken bij actuele ontwikkelingen op het gebied van kunsteducatie.

Meer info:

facebook

website

kattuk.nl

Copyright ­2001-2019 © Stichting Kattuk.nl ★ Over Kattuk.nlDisclaimerContactRSS
Web design en beheer: Made by Dirk