Artiesten

Artiesten

Evening news

10455649_311238329035057_5146801591485323544_n

Evening News is Sensationeel, Universeel, ja zelfs Essentieel!

Kan een mens wonen in muziek? Ja, dat kan, vraag maar aan Rick Blansjaar zanger van Evening News! Hij woont in ska zoals opa vroeger in zijn kostuum kon wonen. En net zoals een goede fysieke woonstee vinden, moet je om te  wonen in muziek ook enig doorzettingsvermogen en toewijding hebben. Soul and inspiration, zeg maar.

Wel, dat is iets dat Rick en zijn mensen donders goed weten. Stuk voor stuk zijn ze ooit onherroepelijk verslaafd geraakt aan een dagelijkse dosis Jamaicaanse “stompin soul”, ook wel ska genoemd.

De muzikanten van Evening News komen uit exotische oorden als Zoetermeer, Leiden, Katwijk, Nieuwkoop, Beverwijk en Den Haag, maar als ze muziek maken, wonen ze dus eigenlijk in buitenwijken van Kingston, en dan ook nog es een halve eeuw geleden!

Flashback! Toen ontstond dus die broeiende cocktail die Ska heet: een mengsel van stomende R&B, jazz, mento, en juicy, Jamaicaanse ingredienten…  Evening News speelt precies die ska, rock-steady en vroege reggae uit de jaren zestig en zeventig. Met een gemak alsof ze ergens in de polder boerenkool staan klaar te maken. Met hetzelfde vuur, toewijding, dezelfde passie, en jawel goedaardige ”crazyness” als de founding fathers uit Jamaica. Authentic and crucial!

Als ze muziek maken woont Evening News dus in de huizen en studio’s die destijds werden gebouwd door legendarische groten uit de geschiedenis van Jamaicaanse ”roots&culture” zoals Prince Buster, Linval Thompson, Desmond Dekker, The Skatalites, Lord Tanamo, Clancy Eccles, Yellowman en vele anderen.  Rick is de huisbewaarder van het gezelschap. Hij houdt alles samen en zingt met een soul alsof er in elke noot een heimwee naar Kingston anno 1964. Een frontman die ska ademt.

Iedereen die van muziek houdt, en dan van die muziek die zo bezielend op je oma’s heupen en je nichtjes onderbuik kan werken, die een brede grijns op je gezicht tovert, Jamaicaanse muziek dus, die moet kennis maken met een van de weinige bands in Nederland die dat recept nog kent: Evening News!

Een compacte groep met een strakke sound, met leden die het klappen van de zweep hoorden in bands als Ska-D-Lite, Lord B and the Sensationals, Rohan Lee and the Recipe en The Regulators.  Evening News heeft de oude huizen van roemruchte Jamaicanen gekraakt, zijn erin gaan wonen en hebben de vibes in zich opgenomen. Regelmatig komen ze te voorschijn om het vuur van die dagen te doen oplaaien. Fyah Bun! Stap op de fiets, neem de bus of de benen, stap in het vliegmachien, spring op de trein, en zoek deze groep op voor een sensationeel, universeel en zelfs essentieel ritje door het Jamaicaanse landschap van 1964.

Don’t miss that RudeBoyTrain!

Meer info: 

facebook

Website

Copyright ­2001-2019 © Stichting Kattuk.nl ★ Over Kattuk.nlDisclaimerContactRSS
Web design en beheer: Made by Dirk