Artiesten

Artiesten

Altered Sound System: grondlegger Electro-Grunge

Robin schrijft elke week een review van de muziek van lokale bands, dj’s en artiesten. Deze week Altered Sound System. Wil je ook een review van Robin? Stuur de link naar website/soundcloud/mixcloud/etc dan naar info@kattuk.nl

Altered Sound System, een Katwijkse artiest die misschien beter bekent is als Willem Rovers, is nu zo ongeveer 2 jaar bezig is met het maken van zijn eigen muziek ook is hij de grondlegger van een heel nieuw genre Electro Grunge!

Altered Sound System is begonnen onder de naam Alto Sound System, en onder deze naam is hij begonnen als singer/songwriter met inspiratie van onder andere Nirvana en Nine inch Nails, hiermee begon hij toen hij een jaar of 15 was.

Electro Grunge deze ‘’Nieuwkomer’’ onder de genres is zeker geen verkeerde! De dirty sound, de ruwe zang en de rustgevende beats. Een heerlijke combinatie.

Ook heeft Altered Sound System een duo track met zijn broer Huig Rovers misschien beter bekent als de eerder gerecenseerde artiest DJ Cliffhanger, genaamd Drunk stoned and bored, en ik zou deze zeker even gaan luisteren!

Mijn favoriete track is waarschijnlijk ‘’Indian Summer’’ een geweldige cover van het origineel van Beat Happening.
Willem is een goed gewaarde artiest op Soundcloud, hij word onder andere gevolgd door de Fun Loving Criminals! als Willem zo door gaat zullen er zeer zeker vele deuren open slaan, Met 11 nummers op zijn Soundcloud is Altered Sound System zeker een aanrader.

Hier de Soundcloud van Altered Sound System 

Door: Robin Kolenbrander

Copyright ­2001-2019 © Stichting Kattuk.nl ★ Over Kattuk.nlDisclaimerContactRSS
Web design en beheer: Made by Dirk